Web Sunucularının Önemi

January 30, 2021

Web sunucu, bir işletme web sitesini çalıştırırken en önemli yatırımlardan biridir. Web barındırma ya da web sunucunu önemini daha iyi anlamak için önce gerçekte ne olduğuna bakalım. Basit bir ifadeyle, web barındırma, tüm web sitesi dosyalarınızın depolandığı bir sunucudur. Birçok barındırma türü olmasına rağmen, bunlar ilk üçü:

· Paylaşılan
· Adanmış
· Bulut şeklindedir.

Daha da daraltmak için, kullanılan en yaygın tür paylaşılan web barındırmadır. Bu, birçok işletmenin web sitelerini aynı sunucuda saklamasına olanak tanır. Daha hızlı web siteleri için bazıları özel barındırmayı seçer. Ekstra güvenilirlik arayanlar, bulut barındırma ile gidebilir eğer bir bulut başarısız olursa, diğeri günü kurtarmak için devreye girer.

Web Sunucu Web Siteniz İçin Neden Önemlidir?

Web sunucuyu doğru yapılandırmak, daha fazla trafik ve daha büyük gelir demektir. İşte web barındırma noktasında yer almanın bu kadar önemli olmasının temel nedenlerinden bazılarını sizler için derledik.

Hız

İnsanlar beklemekten nefret eder. Google, insanları bekletmenizden hoşlanmaz. Her şeyi perspektife oturtmak için, ziyaretçilerin % 40'ı, 3 saniye kadar kısa bir sürede yüklenmezse bir web sitesinden ayrılır. Bu nedenle, SEO sıralamanızı artırmanıza yardımcı olmak için, hızlı yükleme, gerçekten onsuz yapamayacağınız tek şeydir.

Güvenlik

Güvenli, bakımlı bir web sitesine sahip olmadan saldırıya uğrama riskiniz vardır. Bu olursa, Google web sitenize ‘güvenmemeye’ başlayacak ve bu da SEO sıralamalarının düşmesine neden olabilir. İyi bir barındırma, web sitenizin tüm bölümlerinin iyi yağlanmış olmasını ve sorunsuz çalışmasını sağlar (örneğin antivirüs ve güvenlik duvarı).

Alan

Web sunucu web sitenizi dünyanın herhangi bir yerinde barındırabileceğiniz anlamına geldiği düşünülür. Ancak bu tam olarak böyle değildir. Google, sunucunuzun IP adresini hesaba katar ve bu, SEO sıralamanızı etkiler. Sıralamalarınızın yüksek olduğundan emin olmak için en iyisi, web sitenizi çalıştığı ülkede barındırmaktır. Bu, daha hızlı yükleme hızına da yardımcı olabilir, bu yüzden bir kazan-kazan.

Siz de profesyonel web sunucu desteği almak ve bu faydalardan yararlanmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Konu ile ilgili detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Web Sunucularının Önemi was originally published in SyconX on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.