Firmanız Dijital Çağa Hazır Mı?

March 31, 2021

Günümüzde firmalar, sosyal ve dijital medyanın kurumsal stratejileri açısından önemini anlamaya başlıyor. İş ve pazarlama modellerini büyük ölçüde tehdit eden bir dönemde hayatta kalmak için mücadele eden markalar dijital çağa ayak uydurmaya çalışıyor. 3,2 milyar insan şu anda online bir şekilde dijital medya da yer alıyor ve orada TV izlemekten daha fazla zaman geçiriyorlar. Sevdikleri ürünlerle ilgili videolar çekiyor ve izliyorlar ve beğenmedikleri müşteri hizmetleri hakkında şiddetle tweet atıyorlar. Bu durum genel olarak geleneksel pazarlama yaklaşımlarının modası geçmiş olduğu anlamına gelir.

Bazı şirketler öğrendiklerinin bir sonucu olarak yeni stratejiler geliştirmede ön saflarda yer aldılar, ancak çoğu henüz yapmadı ve işletmelerin bir sonraki hamlelerini yapmadan önce dikkate almaları gereken bazı noktalar vardır.

Etkileyicilere Odaklanın

Etkileyenler, bir şirketin ürünlerinin farkındalığını artırabilen ve satın alınmasını teşvik eden üçüncü taraflardır. Etkileyenleri sosyal stratejilerinin merkezine yerleştiren firmalar, bunu müşteri yolculuğunun her aşamasında varlıklarını artırmak için yapar.

Şirketler çevrimiçi etkileyicileri iki şekilde kullanıyor. Birincisi, örneğin popüler çevrimiçi figürlerin vlog’larına (video blogları) sponsor olarak başkalarının markaları hakkında konuşmalarını sağlamaktır. İkincisi, Pinterest, Facebook ve Twitter gibi platformları kullanarak topluluklar oluşturmak; Araştırmalar, tipik bir Pinterest kullanıcısının “sabitlediği” (sanal bir duyuru panosuna yerleştirilen) veya başkaları tarafından sabitlenmiş olarak gördüğü bir şeyi satın alma olasılığının çok yüksek olduğunu göstermektedir. Bu tür toplulukların tüketici odaklı olması gerekmez: Cisco, müşteri adayları oluşturmak, ürün geliştirme için fikirler toplamak ve rakiplerinin giriş engellerini artırmak için B2B alanındaki toplulukları etkili bir şekilde kullandı.

Big Data’dan Yararlanın

Birkaç şirket, insanların çevrimiçi seslerinin ve eylemlerinin yarattığı büyük miktarda veriyi analiz ederek rekabet avantajı arıyor. GE, analizin kendisinde bir gelecek görüyor; yakın zamanda finansal hizmetler işinin çoğunu büyük veri ve analitiğe yatırım yapmak için elden çıkardı. İspanyol bankası BBVA, onu o kadar ciddiye alıyor ki, dijital bankacılık başkanını başkan ve işletme müdürü rolüne terfi ettirerek “dijital çağın en iyi evrensel bankası olma” hedefini ilan etti.


Firmanız Dijital Çağa Hazır Mı? was originally published in SyconX on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.