Web Sitesi Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

January 16, 2021

Web sitesi, firmaların ve bireylerin hedef kitleleri ile dijital kanallar aracılığı ile iletişim kurmasının en önemli ve en etkili yoludur. Dijital medyanın günümüzde tüketiciler ve markalar için ne kadar önemli olduğu göz önüne alındığında web sitesi tasarımlarının da son derece etkileyici bir unsur olduğunu anlamak mümkündür. Bu nokta da bireyler ve markalar bir web sitesine sahip olurken yani bir web sitesi tasarlatırken dikkat etmeleri gereken noktaları merak ediyorlar. Tüm bu noktaları sizler için derledik. Şimdi gelin inceleyelim.

Markanızı/Kişiliğinizi Yansıtmalı

Bir ürün, hizmet sunuyor ya da kişisel bir blog açmak istiyor olabilirsiniz. Web sitesine sahip olma amacınız her ne olursa olsun bu amacı sitenize yansıtmalısınız. Web sitenizin markanızı, kurumsal kimlik çalışmalarınızı, kurumunuzun imajını ya da kişiliğinizi yansıtması son derece önemlidir. Örneğin, resmi işler yürüten bir danışmanlık firması iseniz pembe, turuncu, sarı gibi canlı renkler yerine daha resmi ve soft renkler kullanmalısınız. Bunun yanı sıra fontun da yumuşak değil sert geçişlere sahip olması çok önemlidir.

*Örneğin;

Yada bir diğer açıdan dinamik bir mesaj veren markanız var; websitenizi oluşturacak renkler muhakkak kullanıcıyı harekete geçirmelidir. Fontlarda bir o kadar markanın dinamik mesajını yansıtan enerjik yapıda olmalıdır.

*Örneğin:

Firmanızın/markanızın alanına göre sitede bulunan argümanların boyutu çok önemlidir. Daha minimal yada büyük alanlar yer alan bir tasarım ayrımı firmanın/markanın alanına dikkat edilip, doğru yansıtılmalıdır.

Kullanıcı Dostu Olmalı

Web sitenizin kullanıcı dostu olması yani kullanıcıların web sitenizin rahat bir şekilde dolaşabilmesi gerekir. Bunun için en önemli nokta mobil uyumlu web sitesidir. Mobil uyumlu web siteleri kullanıcıların mobil cihazlardan web sitenize giriş yapması ile web sitenizin mobil cihaza uyumlu bir tasarıma dönüşmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra hızlı olması da kullanıcı dostu olma kriteri için son derece önemli bir noktadır.

Sitede bulunan argümanlarda kullanıcı deneyimine göre doğru yerlere yerleştirilmeli, websitesinin haritası kullanıcının rahat bir şekilde aradığını bulabilmesine göre tasarlanıp hazırlanmalıdır.


Web Sitesi Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler was originally published in SyconX on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.